Békacombok fűszeres köntösben

Hozzávalók:

  • 12 db békacomb
  • 5 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dkg fokhagyma
  • olaj a sütéshez
  • törött bors
  • ételízesítő

Petrezselymes hordóburgonyához:

  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • ½ cs petrezselyem zöld
  • 1 db citrom hálóban

A mélyhűtött békacombot kiolvasztjuk.

A tojásba kevés finomra vágott snidlinget, tárkonyt, zúzott fokhagymát, petrezselyem zöldet teszünk, ételízesítőt és fehérborsot adunk hozzá.

A békacombot besózzuk, kevés törött borssal megszórjuk. Lisztbe, majd a fűszeres tojásba megmártjuk. Forró, bő olívaolajban megsütjük, majd papírra kiszedjük, hogy a felesleges zsiradék leitatódjon róla.

Remulád, vagy paradicsommártást adhatunk hozzá.
Köretként petrezselymes vajas burgonyát tálalunk.

A megtisztított burgonyát hordó alakúra formázzuk. Sós vízben megfőzzük, majd petrezselymes vajon átforgatjuk.
Tálaláskor citromot is adhatunk hozzá.