Hozzávalók:
- 30 dkg harcsafilé
- 1 cs. halászlé alap
- 10 dkg bacon szalonna
- 1,5 dl tejföl
- 3 dkg liszt
- 2 db zöldpaprika
- 5 dkg vöröshagyma
Palacsinta:
- 20 dkg liszt
- 1 db tojás
- só, cukor
- olaj a sütéshez
- póréhagyma, paradicsom
- zöldpaprika a díszítéshez
A harcsát filézzük, irdaljuk, összevágjuk apró kockára.
Kevés olajban kockára vágott bacon szalonnát, apróra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát üvegesre hevítünk. Felengedjük vízzel és hozzáadjuk a halászlé alapot. Jól kiforraljuk, majd beletesszük a harcsa kockákat. Amikor a hal felpuhul tejfölös habarással besűrítjük a halpaprikást. A halat kevés lével kiszedjük, s összetörjük. Ezzel töltjük meg a palacsintát.
Palacsinta: a felütött tojást simára elkeverjük, hozzáöntünk kevés tejet és a lisztet. Simára keverjük, csipet sót és cukrot adunk hozzá. Sűrű masszát keverünk (így nem lesz csomós), s ezt hígítjuk megfelelő sűrűségűre (hogy a keverő kanalunkat bevonja a tészta). Kis olajat keverünk a tésztába (így könnyebb sütni). Kisütjük a palacsintát.
A palacsinta közepére tesszük a tölteléket. A két szélét behajtjuk és felgöngyöljük (1 adag 2 db palacsinta).Feltesszük a tányérra és a leszűrt harcsapaprikás mártással bevonjuk.
Megdíszítjük zöldpaprikával, petrezselyemzölddel és tejföllel