Dorozsmai molnár palacsinta

Hozzávalók:

  • 30 dkg harcsafilé
  • 1 cs. halászlé alap
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 1,5 dl tejföl
  • 3 dkg liszt
  • 2 db zöldpaprika
  • 5 dkg vöröshagyma

Palacsinta:

  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • só, cukor
  • olaj a sütéshez
  • póréhagyma, paradicsom
  • zöldpaprika a díszítéshez

A harcsát filézzük, irdaljuk, összevágjuk apró kockára.

Kevés olajban kockára vágott bacon szalonnát, apróra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát üvegesre hevítünk. Felengedjük vízzel és hozzáadjuk a halászlé alapot. Jól kiforraljuk, majd beletesszük a harcsa kockákat. Amikor a hal felpuhul tejfölös habarással besűrítjük a halpaprikást. A halat kevés lével kiszedjük, s összetörjük. Ezzel töltjük meg a palacsintát.

Palacsinta: a felütött tojást simára elkeverjük, hozzáöntünk kevés tejet és a lisztet. Simára keverjük, csipet sót és cukrot adunk hozzá. Sűrű masszát keverünk (így nem lesz csomós), s ezt hígítjuk megfelelő sűrűségűre (hogy a keverő kanalunkat bevonja a tészta). Kis olajat keverünk a tésztába (így könnyebb sütni). Kisütjük a palacsintát.

A palacsinta közepére tesszük a tölteléket. A két szélét behajtjuk és felgöngyöljük (1 adag 2 db palacsinta).Feltesszük a tányérra és a leszűrt harcsapaprikás mártással bevonjuk.

Megdíszítjük zöldpaprikával, petrezselyemzölddel és tejföllel