Lazacderék, sonkás almaragu

Hozzávalók:

  • 60 dkg lazactörzs
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl olívaolaj
  • só, őrölt bors
  • pisztácia
  • 25 dkg alma
  • 5 dkg vaj
  • ½ db kaliforniai paprika
  • 10 dkg sonka
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 dkg keményítő
  • 10 dkg krémsajt
  • 20 dkg rizs
  • 25 dkg burgonya
  • ételízesítő
  • fehér bor, ecet

A lazacderekat leszeleteljük. Zsemlemorzsában megmártjuk. Forró olajban szép pirosra sütjük.

Vajat felolvasztjuk, ha forró az apróra vágott gyömbért beletesszük, felhevítjük. Az ízesítéskor még fogunk hozzá tenni apróra vágott narancshéjat és felkockázott paprikát. Ezt is áthevítjük, majd rátesszük a felkockázott sonkát és az almát. Fehér bort öntünk rá. Pisztáciát hozzáadjuk, s tejszínnel felengedjük. Kevés krémsajtot adunk hozzá. Utóízesítjük sóval, fehérborssal. Ha kell besűrítjük.

A sonkás almaragut, mint talapzatot tesszük a tálra. Ráhelyezzük a lazac szeletet. Citromot tálalunk hozzá