Hozzávalók:
- 25 dkg füstölt csülök
- 1 dl olaj
- 8 dkg liszt
- 1 dl kancsós tejföl
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 dkg fűszerpaprika
- ételízesítő, mustár
A lencsét megválogatjuk, megmossuk és feltesszük főni. Ételízesítőt, babérlevelet és a füstölt csülköt beletesszük.
Magyaros rántást készítünk a főzelék besűrítéséhez. A hagymát finomra vágjuk.
Kevés zsiradékon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk. Rátesszük a hagymát, zúzott fokhagymát. Áthevítjük, hogy ne legyen nyers. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A rántásra rátesszük a piros paprikát.
Oldjuk a színét, s felöntjük kevés hideg vízzel, Simára keverjük (tejföl sűrűségűnek kell lenni), s a forrásban lévő főzeléket besűrítjük. Előtte a főtt csülköt kivesszük. Jól kiforraljuk, s tálaljuk.
Tálaláskor simára kevert tejföllel és csülök szelettel megdíszítjük.