Rákpörkölt

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg ragurák
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 10 dkg kaliforniai paprika
  • 5 dkg gomba
  • fűszerpaprika
  • só, őrölt bors
  • 25 dkg rizs
  • 3 dkg vöröshagyma
  • ½ dl olaj
  • só, ételízesítő
  • 5 dkg fafülgomba
  • petrezselyem zöld
  • paradicsom

Vajban finomra vágott hagymát üvegesre hevítjük, majd rátesszük az apró kockára vágott gombát (amiből a spóratartót kivájjuk), a kaliforniai paprikát. Ízesítjük borssal, ételízesítővel. Zúzott fokhagymát teszünk rá, s pároljuk. Kevés fűszerpaprikát szórunk rá, oldjuk a színét, s kevés vízzel felengedjük. Beletesszük a rákot, Összeforraljuk, utóízesítjük.

Körete: párolt rizs.

A formából kiöntött rizs közepébe tálaljuk a rákpörköltet. Megdíszítjük fafül gombával, paradicsom rózsával és petrezselyem zölddel.

Borajánló: Cserszegi fűszeres