Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 25 dkg ragurák
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 10 dkg kaliforniai paprika
- 5 dkg gomba
- fűszerpaprika
- só, őrölt bors
- 25 dkg rizs
- 3 dkg vöröshagyma
- ½ dl olaj
- só, ételízesítő
- 5 dkg fafülgomba
- petrezselyem zöld
- paradicsom
Vajban finomra vágott hagymát üvegesre hevítjük, majd rátesszük az apró kockára vágott gombát (amiből a spóratartót kivájjuk), a kaliforniai paprikát. Ízesítjük borssal, ételízesítővel. Zúzott fokhagymát teszünk rá, s pároljuk. Kevés fűszerpaprikát szórunk rá, oldjuk a színét, s kevés vízzel felengedjük. Beletesszük a rákot, Összeforraljuk, utóízesítjük.
Körete: párolt rizs.
A formából kiöntött rizs közepébe tálaljuk a rákpörköltet. Megdíszítjük fafül gombával, paradicsom rózsával és petrezselyem zölddel.
Borajánló: Cserszegi fűszeres