Sutus leves

Hozzávalók:

  • 15 dkg nagy szemű bab
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg füstölt csülök
  • 20 dkg burgonya
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg zsír
  • 2 dkg fokhagyma
  • 2 dkg fűszerpaprika
  • 2 dl kancsós tejföl
  • tárkony, só,
  • ételízesítő

A hagymát finomra vágjuk és kevés zsiradékon üvegesre hevítjük. Felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a nagy szemű babot, a kockára vágott krumplit, a kockára vágott füstölt csülköt. Ízesítjük tárkonnyal, sóval, ételízesítővel, fokhagymával. Addig főzzük, míg a bab puha nem lesz, majd hozzátesszük a savanyú káposztát. Készre főzzük.

Aranysárga rántást készítünk, s ebbe is teszünk finomra vágott hagymát. Átpirítjuk, ügyelve rá, hogy meg ne égjen. Félrehúzzuk, majd kevés piros paprikát, fokhagymát teszünk rá. Kevés vízzel felengedjük. Rátesszük a kancsós tejfölt és simára keverjük.

A forrásban lévő leveshez hozzáadjuk a rántást. Kiforraljuk és tálaljuk. Tejföllel, petrezselyem zölddel megszórjuk.

Borajánló: Szekszárdi Pinot Noir Rose